Πως γίνεται μια θεραπεία Reiki και τι να περιμένω



Το Reiki είναι μια ολιστική ενεργειακή  φυσική θεραπεία που δρα στο φυσικό συναισθηματικό και πενυματικό επίπεδο! Δεν γίνεται ιατρική διάγνωση ούτε συστήνονται ιατρικά σκευάσματα αλλά η θεραπεία γίνεται μόνο μέσω της ενεργειακής αφής και την 100% συμμετοχή δική σας

"Θεραπεύει" το άτομο ως ολότητα

Το reiki είναι η συμπαντική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή περνάει μέσα από το 7o chakra στα χέρια του θεραπευτή και από τα χέρια του σε εσάς (γίνεται αγωγός ενέργειας, δε δίνει τη δική του ενέργεια..)

Το άγγιγμα θεωρείται πολύτιμο εργαλείο στη θεραπεία. 

Βέβαια σε περιπτώσεις που δε νιώθετε άνετα, η θεραπεία δε γίνεται με το άγγιγμα αλλά τα χέρια του θεραπευτή βρίσκονται περίπου 5 εκατοστά πάνω από το σώμα.

Όταν πηγαίνετε για μια θεραπεία reiki, συμπληρώνετε ένα ιατρικό ιστορικό..

Μετά θα ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι θεραπείας με τα ρούχα ( χωρίς παπούτσια και μεταλλικά αντικείμενα). To κρεβάτι θεραπείας συνήθως έχει μια τρύπα για το πρόσωπό σας, όταν ξαπλώσετε μπρούμυτα. Αυτό σας βοηθάει να κρατήσετε το λαιμό σας ίσιο και τους ώμους χαλαρούς.

Η συνεδρία reiki θα ξεκινήσει με εσάς ξαπλωμένους ανάσκελα και ο θεραπευτής θα τοποθετήσει τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματός σας, ξεκινώντας από τα πόδια προς το κεφάλι. Τα χέρια του θα μένουν σε κάθε σημείο κανά δυο λεπτά. Κατόπιν θα σας ζητήσει να γυρίσετε μπρούμυτα ώστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία . Ο θεραπευτής κρατάει τα χέρια του ακίνητα, δεν μας σπρώχνει , δεν μας πιέζει ούτε μας κάνει μασάζαπλά ακουμπάει.

Θα έχετε κερδίσει με το τέλος της θεραπείας περίπου πενήντα λεπτά απόλυτης ησυχίας, ακινησίας και σιωπής. 

Όταν τελειώσει η θεραπεία, ο θεραπευτής θα σας αφήσει μόνο σας για μερικά λεπτά να ξεκουραστείτε.. Όταν επιστρέψει, θα σας ζητήσει να ανακαθίσετε και θα σας δώσει ένα ποτήρι νερό. Το νερό βοηθάει να αποβάλλεται τις τοξίνες.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί ο οργανισμός σας να έχει διάφορες "εκρήξεις" (κλάμα, γέλιο, γουργουρητά, αέρια) όπου καλό θα ήταν να τα αφήσετε να εκφραστούν. Αυτό σημαίνει ότι η μπλοκαρισμένη ενέργεια βρήκε διέξοδο να φύγει..!!!
Μην ντραπείτε..!!
Αφήστε το σώμα σας να εκφραστεί..!!

Μπορεί να αισθανθείτε ζεστασιά ή γαργαλητό.
Μπορεί ακόμα να σας πάρει και ο ύπνος ( συνήθως δεν κρατάει πάνω από 20λεπτά) Αν σας πάρει ο ύπνος δεν πειράζει..η ενέργεια θα συνεχίζει να ρέει ανενόχλητη αφού δεν θα έχουν την παρουσία τους οι σκέψεις και προσδοκίες

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε μια πολύ όμορφη εμπειρία και θα διαπιστώσετε αργότερα ότι θα έχετε λιγότερο στρες,και θα έχετε μια αίσθηση χαλαρότητας και ευεξίας. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μπορεί να νιώθετε περισσότερη κούραση από ότι το συνηθισμένο. Μην σας ανησυχήσει, δεν είναι παρενέργεια αλλά καθαρά μαι φυσική θεραπευτική διαδικασία. 


Τι θα μου προτείνει ο θεραπευτής μετά την συνεδρία;

Ανάλογα με την περίπτωση καθορίζεται και ο αριθμός συνεδριών

Ο θεραπευτής μπορεί να σας προτείνει  

  • να κάνετε την επόμενη φορά Reiki με αρωματοθεραπεία 
  • ή Reiki με κρυστάλλους 
  • ή να σας προτείνει Ανθοιάματα Μπαχ (100% φυσική θεραπεία) 
  • να σας δώσει 5 λεπτο διαλογισμό για homework 😁


Τι να κάνω για να προετοιμαστώ για το reiki;


Για να μπορέσεις να νιωθεις βολικά, φόρα φαρδιά και  άνετα ρούχα  Καλό θα ήταν να μην έχετε πιει καφεΐνη ή να μη φάτε βαρύ γεύμα λίγο πριν από μια συνεδρία Ρέικι ώστε να είστε άνετοι για περίπου μία ώρα Βγάζετε μόνο τα παπούτσια και κοσμήματα

 

Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το Ρέικι

◊ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θρησκεία ή αίρεση

◊ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυθυποβολή

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποκατάστατο της κλασσικής ιατρικής ή ψυχολογικής διάγνωσης αλλά δρα συμπληρωματικά


 Για να δείτε που μας βοηθάει μια θεραπεία Reiki πατήστε εδώ 


τις θεραπείες Reiki τις κάνει η Μυρτώ 

για ραντεβού στο 69373 28679

Σχόλια